T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NURDAĞI - Şehit Uğur Saka İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Nurdağı ilçesi Gaziantep ilinin en küçük ve son yıllarda en hızlı gelişen, büyüyen ilçesi konumundadır.İlçemiz 10 mahalleden meydana gelmekte olup, bu üç mahallenin (Fatih M.Yeni M., Mehmet Akif Ersoy M.) öğrencileri okulumuzda eğitim öğretimlerini sürdürmektedirler.

Okul 1986-1987 Eğitim- Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının yaptırmış olduğu binada Fatih İlkokulu adı ile Eğitim öğretime başlamıştır. Çift bina olup 7 472 m kare alan üzerine kurulmuştur.

1993 yılında okul bahçesi ihata duvarı ile çevrilerek ağaçlandırılmıştır.1997-1998 Eğitim –Öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi sonucunda;Fatih İlköğretim adını almıştır. 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında 18 derslikli yeni bina hizmete girmiş olup 30 derslikte eğitim –öğretime sürdürmeye başlamıştır. Okulumuz Nurdağı ilçesinin en büyük; aynı zamanda en çok personel ve öğrenciye sahip okuludur.

Okulun bulunduğu mahallede bulunan velilerin çoğu mevsimlik işçi olarak yakın illere (Hatay,Mersin,Antalya,Konya,Adana...)işçi olarak gitmekte, öğrenciler de aileleri ile gittiğinden eğitim öğretim olumsuz etkilenmektedir.

Nurdağı ilçesinin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.Okulun bulunduğu Fatih mahallesi, Yeni mahalle ve Mehmet Akif Ersoy mahalleleri sosyal-kültürel açıdan ilçenin en geri kalmış mahalleleridir.Fatih İlköğretim Okulu da bu sosyal-kültürel yönü geliştirmek için okul idaresi ve öğretmenleri ile var gücüyle gayret göstermektedir.

Okulumuz bahçesine Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında; özellikle okulun bulunduğu mahalledeki bayanlara ve Nurdağı genelindeki bayanlarına yönelik ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi)kurulmuştur.Bu binada bayanların iş hayatına atılması için kurslar (Kuaför,Bilgisayar,Resim,Dikiş-Nakış...)açılmış, bayanları evin sıkıcı ortamından bir nebze de olsa uzaklaştırmıştır.

Okulumuz taşıma merkezi olduğundan 5 köyden (Karaburçlu,Gökçedere,Olucak Olucak Tümbel ,Başpınar)öğrenciler okulumuza taşımalı eğitim kapsamında gelmekte okulumuzda eğitim-öğretimlerini sürdürmektedirler.

4+4+4 Eğitim sisteminden dolayı okulumuzda iki bina olduğundan; A Binası  Fatih İlkokulu B binası da Fatih Ortaokulu olarak 2013-2014 Eğitim öğretim yılında eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzun adı 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren Şehit Uğur Saka İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2019 - Güncelleme: 10.11.2020 16:10 - Görüntülenme: 418
  Beğen | 6  kişi beğendi