T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NURDAĞI - Şehit Uğur Saka İlkokulu

ATIK PİL ÇÖP DEĞİLDİR PROJESİ

Pil, kullanılan en önemli araçlardan biri ve herkesin yoğun olarak kullandığı bir üründür ve hiçbir zaman da kullanımından vazgeçilebilecek bir ürün olmadığı bilinen bir gerçektir

Türkiye'de, her yıl piyasaya sürülen yaklaşık 9 bin ton pilden sadece 325 tonu bertaraf etmek ya da geri kazanmak amacıyla toplanabilmektedir.

TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) verilerine göre, Türkiye'de yılda ortalama 8-9 bin ton (200-250 milyon adet) pil piyasaya sürülmektedir. Pil fabrikasının bulunmadığı ülkemizde ithal edilen pillerin %85′i primer (şarj edilmeyen), %15′i ise sekonder (şarj edilebilir)'dir.

Çevre kirliliğinin önlenmesinde atık pillerin ayrı toplanması konusunda gereken dikkat ve özenin gösterilmesi, yeni nesillere bırakılacak temiz çevre açısından önemli bir görevdir.

Bu nedenle;

...Atık haldeki piller ev ve işyerlerinde atık piller uzun süre muhafaza edilmeli,

...Bulunulan yerlere en yakın mahaldeki atık pil toplama kutularına atılmalıdır. (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği web sayfasında (www.tap.org.tr) bulunulan yerlere göre en yakın atık pil toplama noktaları yer almaktadır.)

...Hiçbir pil çöpe atılmayarak, (saat, cep telefonu, dizüstü bilgisayar pilleri gibi her türlü elektronik aygıtların pilleri dahil) ayrı bir yerde (naylon torba, kutu, kavanoz vs.) biriktirilmeli, Alkalin ve diğer piller yerine şarjlı pil kullanılmasına dikkat edilmelidir.  

ATIK PİL ÇÖP DEĞİLDİR DÖKÜMANLAR

Atık Pil Sloganlar

Atık Pil Afiş 1

Atık Pil Afiş 2

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.05.2017 - Güncelleme: 29.01.2023 22:02 - Görüntülenme: 3020
  Beğen | 3  kişi beğendi